Reisgids Isle of Wight: waar u kunt eten, drinken, wandelen en verblijven



Als u van de zuidkust van Engeland naar het rustig koele Isle of Wight vaart, vindt u een bestemming die de eenvoudige geneugten waardeert: eten, frisse lucht en ouderwets plezier. Het Hampshire-eiland, ooit de thuisbasis van dinosaurussen en nu een toevluchtsoord voor de ongrijpbare rode eekhoorn, marcheert op een zachter ritme dan het vasteland, waarbij meer dan de helft van het platteland nu wordt erkend als een Area of ​​Outstanding Natural Beauty. Godshill die de ‘chocoladedoos’ belichaamt, een bevolking van bijna 142.000 inwoners noemt The Needles het beroemde land van militaire forten en koninklijke residenties. Klassieke stranddagen vol zout en zand ontmoeten de opnieuw uitgevonden stijl van restaurants aan de kust en luxe hotels op het eiland, die van muf naar modern gaan. Dit is wat u moet weten als u een vakantie op Isle of Wight plant.

Beste tijd om te reizen vanwege prijs, weer en drukte

Hoewel weersafhankelijke veerbootovertochten het misschien niet de gemakkelijkste plek maken om er te komen op een saaie winterdag, is Isle of Wight van maart tot november rijk aan seizoensgebonden lekkernijen. Opvallend als de zuidelijke oever die zich koestert op enkele van de zonnigste dagen van Groot-Brittannië. de lente is groen en de herfst oranje voordat grote namen neerdalen om het eiland een serenade te brengen en de buitenactiviteiten op het Isle of Wight Festival in juni op gang te brengen. In augustus komt de Cowes Week, de zeilregatta die een nautisch-liefhebbend publiek van meer dan 100.000 in het hoogtepunt van de zomervakantie. Accommodatieprijzen, langzaam verkeer en een tekort aan parkeerplaatsen hebben de neiging om hun piek te bereiken – het is altijd het beste om veerboten vooraf te boeken voor de laagste prijs. open afbeelding in galerijDe zeilregatta van de Cowes Week trekt een nautisch liefhebbend publiek (Getty)Lees meer over reizen naar Engeland:

Waar te verblijven

Met borstweringen en kantelen uit het leven van Henry VIII zijn de grote hemelbedden van Ryde Castle en de sfeervolle donkerhouten accenten een betaalbare optie, gelegen tussen een mengelmoes van traditionele winkelpuien, decoratief stucwerk en Georgische herenhuizen. Het warme en gastvrije The Seaview Hotel, in de Het chique kustplaatsje Seaview heeft comfortabele kamers met een marinethema, een eetkamer bezaaid met oorlogsschepen en een chique restaurant, The Aquitania, voor inventieve maaltijden bereid met lokale producten door chef-kok Mark Wyatt.open image in galleryThe Royal is een van de oudste hotels van het eiland (The Royal Hotel/Booking.com) Een van de oudste hotels van het eiland, The Royal Hotel, ligt op de klif van de Victoriaanse badplaats Ventnor en heeft een weids uitzicht op zee, moderne moderne kamers en een keuze aan gelaagde afternoon tea’s en risotto’s met zeevruchten in The Royal Kitchen. Voor glamping op zijn best promoot Tom’s Eco Lodges op Tapnell Farm zorgeloze luxe in zijn safaritenten, houten hutten, modulogs, eco pods en geodomes – plus houtgestookte bubbelbaden, pizza-ovens en uitzicht op de zonsondergang. Eco-pods voor twee volwassenen vanaf £ 166 per nacht. Boek nu

Wat te doen

Bezoek Osborne House

open afbeelding in galerijOsborne House, de voormalige residentie van koningin Victoria, geeft een intiem inzicht in het leven van de koninklijke familie (Getty)Koningin Victoria’s toevluchtsoord aan zee in East Cowes, het grote Osborne House, combineert Victoriaanse weelde met Italiaanse tuinen voor een visueel en cultureel verrijkende middag bracht een glimp door van het koninklijk leven – met opgeheven pink terwijl hij thee dronk in het terrasvormige café.

Reis met de stoomtrein

Het kan allemaal aan boord van de Isle of Wight Steam Railway voor een charmante reis terug in de tijd terwijl je door het platteland bladert, van Havenstreet naar Smallbrook Junction en verder naar Wootton in sierlijke Victoriaanse en Edwardiaanse rijtuigen, met of zonder de kinderen.

Dineren bij The Garlic Farm

Knoflookchutney, knoflookolijven en knoflookwodka brengen de Garlic Farm in Arreton Valley sterk op smaak met zijn scherpe naamgenoot en tochten met een tractor, met een vleugje knoflookachtige smaaktesten in het restaurant. Zeker de moeite waard om na het bezoek de nodige ademmunt te nemen.

Surfen in Compton Bay

open image in gallery Een betrouwbare branding zwelt aan op Compton Bay – vooral tijdens de wintermaanden waarin je een wetsuit draagt ​​(Getty/fotos) Surfen doe je in Compton Bay aan de westkust van Isle of Wight, een bloot strand met betrouwbare breaks die pieken in de winter. De populaire plek krijgt wind uit het zuidoosten en noordwesten, en surfscholen, waaronder Eddie’s Surf Academy, staan ​​klaar om beginners te leren hoe ze op het board moeten staan.

Probeer de oudste attracties van Groot-Brittannië

In Ventnor’s Blackgang Chine, het oudste familiethemapark van Groot-Brittannië, kun je rijden, schreeuwen en dansen door 180 jaar aan spanning en spelletjes, met zomerse vuurwerkextravaganza’s en Halloween-spookfeesten, een gezinsvriendelijk hoogtepunt op de eilandkalender.

Wandelen met een alpaca

Het zal moeilijk zijn om niet voor de bewoners van West Wight Alpacas te vallen tijdens een trektocht door het 23 hectare grote platteland van de boerderij met een wollige Suri-alpaca als metgezel. Of je nu met Larry, Oreo of zelfs Amadeus wandelt, je leert alles over de Zuid-Amerikaanse dieren tijdens een mooie wandeling met je unieke nieuwe vriend.

Vaar over de naalden

open afbeelding in galerijNeem een ​​snelle rib vanuit Alum Bay voor een fluitstoptocht op het water (Getty/fotos) Een reis naar Alum Bay biedt niet alleen een snelle rit boordevol actie met The Needles Pleasure Cruises – voor een rondleiding langs de iconische krijtstapels van het water – maar ook een steile tocht langs de kleurrijke kliffen met de beroemde stoeltjeslift, waardoor je de kans krijgt om de drie bezienswaardigheden van dichtbij te bekijken.

Waar te eten

Als je in Yarmouth van de veerboot stapt, zet een Off the Rails-brunch met de fishsticks-sandwich als afsluiting van alle sandwiches in het oude treinstation van de stad de toon voor een foodie-eilandaffaire. Iets verderop kunt u terecht voor koffie in het zelfgemaakte keramiek van Chessell Pottery Cafe, die de kokkels op een regenachtige dag zeker zal verwarmen. Als seizoensgebonden showstopper zijn de beroemde krab- en makreelpasteitjes van The Crab Shed zeker de moeite waard om bergafwaarts te klimmen naar Steephill Cove voor een lunch met zeevruchten, of als de pan-Aziatische gerechten je doen watertanden, mist de Smoking Lobster op de nabijgelegen boulevard van Ventnor (samen met de dronken zusterbar, de Drunken Lobster) nooit een kans op een smaakexplosie. The Duck in Ryde serveert een verheven smaak van seizoensgebonden Britse schotels, waaronder langzaam gegaarde stoofschotels met rundvlees en geroosterd varkensvlees – compleet met kaantjes uiteraard – waardoor lokale klassiekers naar een hedendaags nieuw niveau worden getild. Terwijl Totland zich schrap zet voor de glamoureuze nieuwe aankomst van The Pier by Seasons in 2025, De Hut in Colwell Bay is nog steeds de visplek in West Wight, met stijlvolle surf-‘n-turfs en een ongeëvenaard uitzicht op de zonsondergang. Op het eiland wordt voor vegetariërs gezorgd met PEACH Vegan Kitchen & Zero Waste Store in Newport, waar vleesvrije ‘Tricken’ wordt gestapeld. hamburgers high met veganistische “cheeze” en slaws. Wat is een reis naar de Britse kust zonder een fish and chips-feest? De in bier gehavende kabeljauw en royale frietporties van de Blue Crab zijn ideaal voor een picknick aan het strand in Yarmouth. Voor een pizza-fix brengen de zuurdesems van Gusto2Go in de zomer een houtgestookte pizza naar Freshwater Bay.

Waar te drinken

Met de titel van de oudste commerciële wijngaard van het Verenigd Koninkrijk, dwarrelen de verleidelijke wijnproeverijen van Adgestone Vineyard door volle rode wijnen, frisse glazen blos en sprankelend blauw voor slechts £ 22 per persoon, inclusief een rondleiding door de kelders en wijngaarden, en livemuziek optredens. Houten balken, een knetterend vuur en een stevig menu met braadstukken – de traditionele benodigdheden van de pub – maken The Red Lion in Freshwater tot een ideale drinkplaats voor een pint na het bier of een verwarmend glas rouge. Zin in een cocktail in de buitenlucht? The George in Yarmouth heeft een strandbar aan het water die kan wedijveren met de Middellandse Zee (tenminste op zwoele zomeravonden), aangevuld met een meesterlijk menu met klassieke drankjes. U zult het moeilijk vinden om de lokale Mermaid Gin te missen tijdens uw vakantie op Isle of Wight , en The Mermaid Bar Distillery in Ryde is de plek om een ​​fijne G&T of een Mermaid Margarita te proeven terwijl je alles leert over het distilleerderijproces.

Waar te wandelen en fietsen

Er vinden niet één maar twee jaarlijkse wandelfestivals plaats op het eiland, in oktober en mei, om liefhebbers van het buitenleven aan te moedigen de ruim 800 kilometer aan wandelpaden te bewandelen die het Isle of Wight te bieden heeft.open image in galleryHet is een wandeling van 23 kilometer vanaf Carisbrooke naar Alum Bay op de Tennyson Trail (Getty/fotos) Fanatieke wandelaars kunnen hun stappen zetten op de Tennyson Trail, een verkwikkende wandeling van 23 kilometer van Carisbrooke naar Alum Bay – het beste te plannen met een welverdiende tankbeurt bij Dimbola Tea Room – of omarm de natuur op de rustige 5,8 kilometer lange Newtown Estuary Walk, waar je ongetwijfeld bezoekende vogels en zeldzame vlinders kunt zien. Voor een meer ontspannen ontmoeting op het eiland kun je ’s avonds een schilderachtige wandeling maken rond de historische kloof van Shanklin Chine, terwijl de smalle paden, beekjes en watervallen van april tot november in de schemering worden verlicht. De Red Squirrel-fietsroute slingert door 52 mijl grotendeels verkeersvrij gebied. platteland als u op zoek bent naar een gezinsvriendelijk pedaal. Als alternatief kunnen fietsers die er veel moeite voor willen doen, op twee wielen de kronkelende Military Road opgaan voor een rondrit van 65 mijl over het eiland in beide richtingen.

Waar te winkelen

High Street-hits, milieubewuste outlets en onafhankelijke boetieks – specialisten in alles wat met de nautische sector te maken heeft – vind je in Newport, Cowes en Ryde, maar het zijn de weggestopte handelaars die je portemonnee lichter zullen maken.open image in gallery Het stadscentrum van Newport wordt beschouwd als de “hoofdstad” van het eiland (Getty) Eigenzinnige woonaccessoires en unieke cadeaus liggen in de oase Oase in Brading, en als je nog steeds op zoek bent naar een aandenken, vind je een spoor van ambachtelijke winkels die alles bestrijken van glazen sculpturen tot op maat gemaakte leren riemen en keramische geesten in Arreton Barns, het grootste ambachtscentrum van het eiland. Bekijk de fijne sieradencollectie van de Isle of Wight Pearl aan Military Road voor tijdloze en opvallende stukken met een weids uitzicht op de zuidwestkust of ga oostwaarts naar Cowes Arcade voor een curieuze mix van chutney, sokken en mystieke memorabilia.

Hoe kom je daar?

open afbeelding in galerijWightlink exploiteert twee routes naar het Isle of Wight (Getty). Stadsbewoners kunnen na een ontsnapping uit het land een South Western Railway-trein nemen om vanuit London Waterloo in minder dan twee uur Southampton of Lymington Pier te bereiken voordat ze over de Solent varen. Wightlink, dat is een reis van 45 minuten van Lymington naar Yarmouth of Portsmouth naar Fishbourne vanaf £ 44,50 per voertuig en een retourticket van £ 27,20 voor volwassen voetpassagiers. Red Funnel-veerboten varen van Southampton naar East Cowes in minder dan een uur vanaf £ 29,50 per enkele reis of 30 minuten voor voetpassagiers die met een Red Jet reizen vanaf £ 11. De passagiershovercraft van Portsmouth arriveert in slechts 10 minuten in Ryde; £ 32,50 voor een retourticket voor volwassenen.

Hoe je je kunt verplaatsen

Een auto biedt de meeste flexibiliteit om afgelegen stranden en het binnenland van Area of ​​Outstanding Natural Beauty te bereiken, waarbij de historische route van Red Funnel een geweldige manier is om alle historische bezienswaardigheden van het eiland te zien. Gelukkig hoeven passagiers die te voet met de veerboot reizen zich geen zorgen te maken. Southern Vectis-bussen verbinden de belangrijkste steden Newport, Cowes, Ryde en Yarmouth en bieden zelfs Breezer-bustours met open dak aan naar topattracties en een kerstverlichtingsreis rond de beste feestelijke displays van het eiland.Lees meer: ​​Beste hotels op Isle of Wight: waar naartoe verblijf voor lekker eten en uitzicht op het strand