Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 264km2
Toerisme Hoog
Klimaat 7°C tot 13°C

Edinburgh

Edinburgh, Schotland’s historische hoofdstad, staat bekend om zijn pittoreske kasteel, festivals en UNESCO-werelderfgoed oude en nieuwe stadsdelen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Edinburgh

Deze historische stad, gelegen in het Verenigd Koninkrijk, is beroemd om zijn pittoreske kasteel dat trots op een uitgedoofde vulkaan staat en uitkijkt over een gebied vol met neoklassieke gebouwen, middeleeuwse steegjes en culturele festiviteiten. Het is de hoofdstad van Schotland en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, architectonische pracht en het jaarlijkse festival dat kunstenaars en publiek van over de hele wereld aantrekt. De stad is ook de thuisbasis van de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny, waar Schotse koningen werden gekroond. Met zijn harmonieuze samensmelting van historische en moderne elementen biedt deze stad een unieke ervaring die zowel het hart als de geest raakt.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Edinburgh ligt in Schotland, niet Engeland. Portobello Beach is het dichtstbijzijnde strand bij Edinburgh.

Het National Museum of Scotland in Edinburgh biedt een uitgebreide collectie Schotse antiquiteiten, cultuur en geschiedenis.

Edinburgh is niet in Engeland, maar is de hoofdstad van Schotland. Een historisch feitje: in 1824 verwoestte de Grote Brand van Edinburgh een groot deel van de oude stad.

The Witchery by the Castle biedt een authentieke Schotse eetervaring met lokale ingrediënten in een historische setting nabij Edinburgh Castle.

Haggis, een traditioneel Schots gerecht, is populair in Edinburgh. Het bestaat uit schapenorgaanvlees, havermout, ui, zout en specerijen, gekookt in een schapenmaag.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, wordt gekenmerkt door een uitgebreid netwerk van bussen en trams. Lothian Buses verzorgt de meeste busdiensten, met frequente verbindingen die de hele stad en de omliggende gebieden bedienen. De Edinburgh Trams bieden een snelle en betrouwbare service die loopt van de luchthaven van Edinburgh tot York Place in het stadscentrum. Met een combinatie van dag- en nachtdiensten is het openbaar vervoer een efficiënte manier om de stad te verkennen.

Locatie

Locatie

Gelegen in het Verenigd Koninkrijk, ten noorden van de grens met zijn zuiderbuur, ligt deze historische stad op een reeks vulkanische heuvels met uitzicht op de Noordzee. Het is de hoofdstad van het land dat bekend staat om zijn kilt en doedelzakken. Deze stad is rijk aan middeleeuwse en georgiaanse architectuur, met een kasteel dat trots op een uitgedoofde vulkaan staat en de beroemde Royal Mile die naar beneden loopt naar het koninklijk paleis. Het is ook de geboorteplaats van de verlichting van de 18e eeuw en speelt jaarlijks gastheer voor een van ’s werelds grootste kunstfestivals.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische charme van de oude stad door het kasteel te bezoeken, een imposante burcht met een rijke geschiedenis. Dwaal door de schilderachtige straatjes van de Royal Mile en bezoek de boetiekjes en traditionele pubs. Voor literatuurliefhebbers is een tour langs locaties geïnspireerd door beroemde schrijvers een must. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een wandeling op Arthur’s Seat voor een adembenemend uitzicht over de omgeving. Sluit de dag af met een spooktocht door ondergrondse gewelven en leer over de griezelige legendes die de stad rijk is.

Tip! Verken historische kastelen, geniet van festivals, proef whisky en wandel door schilderachtige straatjes en tuinen.