Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 115 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 7°C tot 14°C

Belfast

Belfast, Noord-Ierland’s hoofdstad, biedt rijke maritieme geschiedenis, Victoriaanse architectuur, en het Titanic Belfast museum.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Belfast

Deze stad, gelegen aan de monding van de rivier de Lagan, is bekend om zijn rijke industriële verleden en maritieme erfgoed, met name de scheepsbouw, waar het beroemdste schip ter wereld, de Titanic, werd gebouwd. Het is de hoofdstad en grootste stad van Noord-Ierland, en speelt een cruciale rol in de politieke en economische landschap van de regio. De stad heeft een dynamische culturele scene, met tal van festivals, musea, en een bruisend nachtleven. De historische conflicten die het gebied hebben getekend, zijn nog steeds zichtbaar in de vorm van politieke muurschilderingen en verdeelde gemeenschappen, maar de stad heeft grote stappen gezet in het vredesproces en is nu een populaire toeristische bestemming.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Helen’s Bay Beach is een populaire kustbestemming dicht bij Belfast, ideaal voor een dagje uit.

Het Titanic Belfast is een iconisch museum gewijd aan de geschiedenis van de RMS Titanic, gelegen in de Titanic Quarter van Belfast.

De RMS Titanic werd in 1912 in Belfast gebouwd door scheepswerf Harland and Wolff, en was destijds het grootste passagiersschip ter wereld.

Deans at Queens, bekend om zijn moderne Britse en Ierse gerechten, is een van de populairste restaurants in Belfast.

Ulster Fry, een stevig ontbijt met bacon, eieren, worstjes, zwarte pudding, tomaat, champignons en soda- en aardappelbrood, is populair in Belfast.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, wordt voornamelijk verzorgd door Translink, die zowel de Metro-busdiensten binnen de stad als de NI Railways-treindiensten naar omliggende gebieden exploiteert. De bussen zijn frequent en bieden een netwerk dat alle belangrijke wijken en attracties verbindt, terwijl de treinen ideaal zijn voor langere afstanden naar steden zoals Bangor en Londonderry. Een geïntegreerd ticketingsysteem maakt reizen gemakkelijk en efficiënt voor zowel inwoners als bezoekers.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de monding van de rivier de Lagan aan de oostkust van Noord-Ierland, is deze stad een belangrijk centrum voor industrie, cultuur en onderwijs. Historisch gezien speelde het een cruciale rol in de industriële revolutie, vooral bekend om zijn scheepsbouw, met de beroemde oceaanstomer die hier werd gebouwd. Het heeft een rijk verleden dat getekend is door zowel industriële voorspoed als sektarische spanningen, maar tegenwoordig staat het bekend om zijn bruisende kunstscene, restauratie van het erfgoed en toeristische attracties die de complexe geschiedenis en de dynamische toekomst weerspiegelen.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de rijke maritieme geschiedenis door een bezoek aan het Titanic Museum, waar je een diepe duik neemt in het verhaal van het beroemde schip. Wandel door de botanische tuinen en bewonder de exotische planten en de historische Palm House. Verken de levendige St. George’s Market, waar lokale ambachtslieden hun waren verkopen en verse producten te vinden zijn. Maak een street art tour en bewonder de indrukwekkende muurschilderingen die de stad kleur geven. Sluit je dag af met een live muziekoptreden in een van de vele gezellige pubs die rijk zijn aan lokale cultuur en geschiedenis.

Tip! Bezoek de Titanic Quarter, ontdek het maritieme erfgoed en stap aan boord van SS Nomadic.

Reizen

Reizen in Belfast

Alle reizen in Belfast