Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 1.572 km²
Toerisme Hoog
Klimaat 7°C tot 15°C

Londen

Londen, de bruisende hoofdstad van het VK, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, iconische bezienswaardigheden, diversiteit en culturele dynamiek.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Londen

Deze bruisende metropool staat bekend om zijn rijke geschiedenis en iconische bezienswaardigheden, waaronder een beroemde klokkentoren, een historisch fort en een majestueuze rivier die door de stad stroomt. Het is een smeltkroes van culturen, waar eeuwenoude tradities hand in hand gaan met moderne innovaties. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de prachtige kunstcollecties in wereldklasse musea, genieten van voorstellingen in de talrijke theaters of winkelen in de beroemde winkelstraten en markten. De stad is ook het politieke hart van het land, met een opvallend parlementsgebouw en de residentie van de monarch. Met zijn uitgebreide openbaar vervoersnetwerk, waaronder de oudste ondergrondse treindienst ter wereld, is deze bestemming zowel dynamisch als toegankelijk voor bezoekers van over de hele wereld.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Brighton Beach is een populaire kustbestemming op ongeveer een uur treinreis van Londen.

Het British Museum, wereldberoemd om zijn uitgebreide collectie kunst en antiquiteiten, is een must-see voor cultuurliefhebbers.

De Grote Brand van Londen in 1666 verwoestte het grootste deel van de stad en maakte tienduizenden inwoners dakloos.

Gordon Ramsay’s Restaurant, bekend om zijn Britse keuken, is een van de populairste eetgelegenheden in Londen.

Fish and chips is een iconisch Brits gerecht, bestaande uit gefrituurde vis in een krokant beslag geserveerd met dikke frieten, vaak vergezeld van erwtenpuree en tartaarsaus.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Londen is een uitgebreid netwerk dat bestaat uit de iconische rode dubbeldekkers, de uitgestrekte London Underground (de Tube), Docklands Light Railway, trams en treinen. De Oyster card is een handige betaaloptie voor al deze vervoersmiddelen. De Tube, met zijn beroemde kaart ontworpen door Harry Beck, is een van de oudste en meest uitgebreide metrostelsels ter wereld en is essentieel voor het dagelijks verplaatsen van miljoenen passagiers.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de rivier de Theems in het zuidoosten van Engeland, is deze iconische metropool zowel de hoofdstad als het politieke, economische en culturele hart van het land. Met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, heeft het zich ontwikkeld tot een wereldstad met een rijke mix van historische gebouwen, waaronder het parlementaire complex met de beroemde klokkentoren, en moderne wolkenkrabbers. Het is een smeltkroes van culturen en een financieel centrum met wereldwijde invloed.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de rijke geschiedenis door een bezoek aan de Tower, waar kroonjuwelen en boeiende verhalen uit het verleden wachten. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de National Gallery, met meesterwerken van over de hele wereld. Voor een adembenemend uitzicht is een ritje in het reuzenrad, de Eye, een must. Wandel door de beroemde markten zoals Camden voor unieke vondsten en street food. Sluit de dag af met een West End-show, waar spectaculaire musicals en toneelstukken het podium sieren.

Tip! Bezoek het British Museum, bewonder de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, of verken Camden Market.