Engeland

Engeland, met zijn rijke geschiedenis, pittoreske landschappen, en bruisend Londen, is de wieg van Shakespeare en de Beatles

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio’s

Ontdek de mooiste plaatsen van Engeland

Bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Engeland?

Engeland, een land doordrenkt van geschiedenis en cultuur, biedt een breed scala aan bezienswaardigheden. Van de historische pracht van Londen met de iconische Big Ben, het Parlement en Buckingham Palace, tot de mysterieuze Stonehenge in Wiltshire. Ontdek de universiteitssteden Oxford en Cambridge, bekend om hun academische erfgoed en indrukwekkende architectuur. Bezoek de middeleeuwse stad York, met zijn gotische kathedraal, of ontspan in de prachtige Lake District. Liverpool, de geboorteplaats van de Beatles, biedt een rijke muzikale geschiedenis. De ruige kustlijnen van Cornwall en de serene schoonheid van de Cotswolds zijn ook niet te missen. Engeland is een mozaïek van diverse ervaringen.

Deals Vakantie boeken

Boek vandaag nog je vakantie

Vakantie boeken

Openbaar vervoer in Engeland

Engeland’s openbaar vervoer is een mix van historie en moderniteit. Treinen verbinden steden als Londen, Manchester en Birmingham, terwijl bussen de meer afgelegen gebieden bedienen. De iconische rode dubbeldekkers in Londen zijn een symbool van de stad. De uitgebreide metro (de Tube) in Londen biedt een snelle manier om door de hoofdstad te reizen. Regionale treindiensten en trams verbinden ook belangrijke steden en toeristische bestemmingen, waardoor het reizen door Engeland zowel gemakkelijk als schilderachtig is.

Keuken

De Britse keuken

De Engelse keuken is een mengelmoes van traditionele en moderne smaken. Klassiekers zoals fish and chips, Sunday roast met Yorkshire pudding en Full English breakfast zijn overal bekend. Hedendaagse Engelse keuken omvat ook internationale invloeden, met een breed scala aan Indiase, Italiaanse en Chinese restaurants. Bovendien is de Engelse theecultuur, met afternoon tea compleet met sandwiches en scones, een charmante en geliefde traditie. Engeland biedt een divers culinair landschap, van gezellige pubs tot gastronomische restaurants.

Tip! Probeer lokale markten en pubs voor authentieke Britse gerechten en ontdek de rijke regionale keukens!

Over Engeland

Algemene informatie

Engeland, het grootste land binnen het Verenigd Koninkrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, invloedrijke cultuur, diverse landschappen en economische kracht. Belangrijke steden zijn onder andere Londen, Manchester en Birmingham.

Aantal inwoners

57 miljoen (2023)

Oppervlakte

130,310km2

Munteenheid

Pond

Taal

Engels, Welsh

Cultuur

Britse cultuur

De Engelse cultuur is rijk en divers, diep geworteld in een lange geschiedenis. Het wordt gekenmerkt door een unieke combinatie van traditie en moderniteit. De literatuur van Engeland is wereldberoemd, met schrijvers als Shakespeare en Dickens. Ook op het gebied van muziek blinkt Engeland uit, denk aan The Beatles en hedendaagse popartiesten. De traditionele Engelse keuken, zoals fish and chips, heeft wereldwijde bekendheid, terwijl moderne culinaire invloeden de keuken divers en internationaal maken.