Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 13.843 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 3°C tot 8°C

Noord-Ierland

Noord-Ierland, bekend om zijn rijke Keltische en christelijke erfgoed, groene landschappen, en de hoofdstad Belfast, heeft een complexe politieke geschiedenis.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen!

Regio

Over Noord-Ierland

Dit gebied, gelegen op het eiland Ierland, is een van de vier constituerende landen die samen een soevereine staat vormen. Het deelt zijn enige landgrens met de Republiek Ierland. De regio is bekend om zijn rijke geschiedenis, culturele erfgoed en natuurlijke schoonheid, waaronder de Giant’s Causeway, een UNESCO-werelderfgoed. Het heeft een gemengde bevolking van mensen die zich identificeren als Brits, Iers of beide, wat heeft geleid tot een complexe en soms gespannen politieke situatie. De hoofdstad, bekend om de bouw van de RMS Titanic, is een centrum van industrie, kunst en onderwijs.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Portrush East Strand Beach is een populair strand dichtbij Noord-Ierland, VK.

Het Ulster Museum in Belfast biedt een rijke collectie kunst, geschiedenis en natuurhistorie, weerspiegelend de diverse cultuur van Noord-Ierland.

In 1998 werd het Goede Vrijdagakkoord ondertekend, wat een belangrijke stap was in het vredesproces van Noord-Ierland na decennia van conflict.

Ox in Belfast staat bekend om zijn lokale, seizoensgebonden gerechten en heeft lof ontvangen voor zijn moderne Ierse keuken.

Ulster Fry, een stevig ontbijt met bacon, eieren, worstjes, zwarte pudding, tomaten, champignons en soda- en aardappelbrood.

Stedentrip

Stedentrip regio Noord-Ierland

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

In Noord-Ierland, een deel van het Verenigd Koninkrijk, wordt het openbaar vervoer voornamelijk verzorgd door Translink, dat bus- en treindiensten exploiteert. Metrodiensten bedienen de hoofdstad Belfast, terwijl Ulsterbus de rest van de regio bestrijkt. De treindienst, bekend als NI Railways, verbindt belangrijke steden zoals Belfast, Londonderry, Bangor en Portadown. Het systeem is relatief compact maar efficiënt, en biedt zowel lokale als intercity verbindingen die essentieel zijn voor de mobiliteit binnen de regio.

Locatie

Locatie

Gelegen op het noordoostelijke deel van het eiland Ierland, is deze regio gescheiden van de rest van het eiland door een politieke grens, die het deelt met de Ierse Republiek. Het is omringd door de Atlantische Oceaan, de Ierse Zee en het Kanaal van Noord-Ierland. Deze regio, met een complexe en vaak turbulente geschiedenis die teruggaat tot de deling van het eiland in 1921, maakt deel uit van een groter koninkrijk dat ook Groot-Brittannië omvat. De hoofdstad is bekend om zijn scheepsbouwverleden, met name als de geboorteplaats van de RMS Titanic.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de majestueuze Giant’s Causeway, een natuurwonder met unieke basaltzuilen. Bezoek de historische stadsmuren en de vredesbrug in Derry/Londonderry. Waag je aan de Carrick-a-Rede touwbrug, zwevend boven de schuimende zee. Verken de weelderige landschappen en oude ruïnes van de Mourne Mountains, perfect voor wandelaars. Duik in de wereld van ‘Game of Thrones’ door de vele filmlocaties te bezoeken, waaronder de Dark Hedges en Castle Ward.

Tip! Ontdek de Giant’s Causeway, wandel langs de Causeway Coastal Route, of bezoek de Titanic Belfast.

Reizen

Reizen in Noord-Ierland

Alle reizen in Noord-Ierland