Waar wordt House of the Dragon gefilmd? De echte locaties om te bezoekenHouse of the Dragon is na twee jaar wachten terug voor zijn tweede serie, en de heerschappij van House Targaryen over de Zeven Koninkrijken is net zo chaotisch en spectaculair schilderachtig als altijd. De HBO-fantasieserie en de Game of Thrones-prequel gingen maandag (17) in première. June) voor een acht afleveringen waarin rivaliserende facties strijden om de IJzeren Troon. Een met sterren bezaaide cast, waaronder Matt Smith en Emma D’Arcy als ijsblonde Targaryens, wordt omringd door buitenaardse bestemmingen, nieuw en oud, voor de langverwachte tweede serie van George RR Martin’s boek Fire & Blood. Waar de voorganger van Game of Thrones voornamelijk in Ierland, Kroatië en IJsland werd opgenomen, bleef de veelgeprezen spin-off iets dichter bij huis voor de heropleving van Westeros. Hoewel er verschillende scènes werden gefilmd in Warner Bros Leavesden Studios in Watford – oorspronkelijk de thuisbasis van Harry Potter – rolden afgelopen zomer camera’s op locaties in Groot-Brittannië. Nu landelijke bestemmingen in Engeland en Noord-Wales rijp zijn voor een roadtrip, zijn hier de epische settings die het dodelijke fantasiedrama van HBO vuur blazen.

Waar wordt House of the Dragon gefilmd?

Seizoen één

Spanje, Portugal en Cornwall zetten de toon voor seizoen één (HBO)

Spanje

Caceres versterkt Caceres portretteert de oude kasseien van Koningslanding (Fotos/fotos) De versterkte paleizen, renaissancearchitectuur en geplaveide straten van Caceres in West-Spanje namen het stokje over van Dubrovnik als hoofdstad van Westeros. Er werd gefilmd op de UNESCO-werelderfgoedlocatie, waaronder de oude binnenstad en de Plaza de Santa Maria, met daarbovenop een 15e-eeuwse gotische kathedraal en enkele passende waterspuwers. Trujillo Trujillo’s marktstad was het decor voor vele middeleeuwse momenten in het Huis van de Draak (Fotos/fotos) Het centrale plein van Trujillo legde ook middeleeuwse momenten vast in King’s Landing voor het eerste seizoen. Met goed bewaarde Romeinse ruïnes en Moorse kastelen op een heuveltop net ten oosten van Cacares is het geen verrassing dat de stad van terracottasteen eerder te zien was in Game of Thrones. Santa Clotilde Gardens, Lloret de MarArchitect Nicolau Maria Rubio i Tuduri ontwierp de tuinen in 1919 ( HBO)In Lloret de Mar in Catalonië fungeerden de botanische tuinen van Santa Clotilde ook als de tuinen van de Rode Burcht, met een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. De tuinen van Girona, gebouwd in 1926 in Italiaanse renaissancestijl, zijn een doolhof van trappen, verzorgde gazons en flora die het hele jaar door open zijn voor het publiek. Gaztelugatxeko, Golf van Biskaje Het zijn 241 treden naar San Juan de Gaztelugatxe (Fotos/fotos) Je vindt de trap naar het Dragonstone-fort aan de noordelijke kustlijn van Spanje: het eilandje Gaztelugatxeko. Hoewel de 241 smalle stenen trappen van San Juan de Gaztelugatxe in werkelijkheid naar een kleine kerk leiden, zorgen ze in fantasie voor een indrukwekkende aankomst in het oude huis van de Targaryens. Castillo de La Calahorra, Granada Castillo de La Calahorra ligt in de Sierra Nevada uitlopers (Fotos) Dit 14e-eeuwse kasteel in Granada – een van de eerste Italiaanse renaissancekastelen buiten Italië – vormde het decor voor een koninklijk huis van Targaryen in de stad Pentos. Castillo de La Calahorra ligt aan de voet van het Sierra Nevada-gebergte en is particulier bezit, maar er kunnen rondleidingen worden geregeld.

Portugal

Monsanto, Castelo Branco Monsanto wordt wel het ‘meest Portugese dorp van Portugal’ genoemd (Fotos/fotos) Het middeleeuwse Monsanto is de voorouderlijke zetel van Huis Targaryen. De ‘City of Stone’, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, is een met keien bezaaide Portugese Drakensteen – zonder draken.

Engeland

St Michael’s Mount, Cornwall Dit eeuwenoude getijdeneiland is via een verhoogde weg met Marazion verbonden (Fotos) St Michael’s Mount, favoriet bij ansichtkaarten in Cornwall, diende ook als High Tide Castle op het eiland Driftmark voor House of the Dragon. Het gezin Velaryon trok als thuisbasis naar het getijdeneiland in ‘Blackwater Bay’, met bezoeken van personages als koning Viserys en prinses Rhaenrya.Holywell Beach, CornwallPoldark en James Bond hebben ook camera’s opgesteld op Holywell Bay (Fotos)De idyllische strook van Holywell Beach in Cornwall verwelkomde ook de Targaryens voor een aantal zandtaferelen op de Stepstone-eilanden die Westeros en Essos verbinden tussen de ‘Narrow Sea’ en de ‘Summer Sea’. Kynance Cove, Cornwall Lizard-heide leidt naar een van de beste baaien van Cornwall ( Fotos/fotos)Voor de eerste grote veldslag van het seizoen bood Cornwall’s Kynance Cove op Asparagus Island een achtergrond van met gras omhulde rotsen, wit zand en turquoise golven voor het Valyrian-kamp vóór de oorlog van de Stepstones.

Seizoen twee

Camera’s rolden afgelopen juni en juli door het Verenigd Koninkrijk voor seizoen twee (HBO)

Wales

GwyneddNoord-Wales-achtergronden brengen Westeros tot leven (Fotos/fotos) De fantasieserie daalde neer in de valleien en steengroeven van Noord-Wales om Westeros rond Snowdonia tot leven te brengen. Van de dramatische Yr Eifl Granite Quarry tot Dinorwig Quarry – voorheen een van de grootste leisteengroeven ter wereld – Gwynedd maakte een overtuigende dubbel voor de buitenkant van Dragonstone. De mystieke gletsjervallei Ogwen in het Eryri National Park heeft ook zijn indrukwekkende geologie, watervallen en wandelroutes opgepoetst om in de serie te schitteren, voordat de 17e-eeuwse Penmachno Roman Bridge ten zuiden van Betws-y-Coed centraal stond voor scènes in de nasleep van de ramp. Anglesey Het eiland Anglesey wordt gescheiden van het vasteland van Noord-Wales door de Menai Strait (Fotos). Het eiland Anglesey en zijn ruige kustlijn, baaien en stranden komen eveneens voor in de serie. Op het populaire strand van Penmon Point zagen fans roeiscènes die werden gefilmd nabij de iconische Trwyn Du-vuurtoren. Er werden ook camera’s gezien die zich voorbereidden op een cavalerie-aanval op het zand van Beaumaris Beach, en het gerucht gaat dat de baaien van Llanddwyn Beach en Porth y Cwch het zaaien van de drakenzaden in beeld zouden brengen.

Engeland

Bourne Woods, Farnham De Bourne Woods zijn bekend met een gevechtsscène (Tim Sheerman-Chase) Bemanningen gingen ook naar de in Farnham gevestigde filmfavoriet Bourne Woods voor gevechtsscènes te midden van het dichte gebladerte en torenhoge groene bomen – ooit het decor van het openingsgevecht in Gladiator en de Slag om Austerlitz in Napoleon.Peak District Eldon Hill Quarry, Castleton en Cave Dale brachten House of the Dragon naar het noorden (Fotos). De productie maakte gebruik van het typisch Engelse Peak District voor scènes in en rond het zuidelijke Pennine-gebergte. Het charmante dorp Castleton in Derbyshire keerde terug als de Vale of Arryn en de thuisbasis van House Arryn, terwijl de acolieten van de krabbenkoningen hun toevlucht zochten in de wandelhotspot en droge vallei, Cave Dale. Ook op het scherm te zien, diende de Eldon Hill Quarry van het Nationaal Park als de omgeving van het voormalige huis van Prins Daemon met zijn 470 meter hoge kalkstenen heuvel. Caesar’s Camp, Aldershot Op de set van Caesar’s Camp werd in het eerste seizoen een steekspel gehouden (Fotos) In Ceasar’s Camp in Hampshire boden de overblijfselen van een heuvelfort uit de ijzertijd de landelijke bezienswaardigheden van het leven in House of the Dragon, evenals een achtergrond op het slagveld, compleet met een reeks kleurrijke tenten. Nieuwe afleveringen van House of the Dragon seizoen twee zijn wekelijks beschikbaar om te streamen op Sky Atlantic en nu.